Over mij

Mijn foto
Numansdorp, Hoeksche Waard, Netherlands
Beste fotografieliefhebber, Leuk dat je mijn blog komt bezoeken. Ik zal mij even in het kort voorstellen. Mijn naam is Piet den Haan en ben woonachtig in Numansdorp in de Hoeksche Waard (The Netherlands). Mijn hobby is fotografie en ben nog niet zo lang serieus met deze mooie vrijetijdsbesteding bezig. Een favoriet onderwerp heb ik eigenlijk niet en vindt bloemen en planten en dieren op dit ogenblik gewillige onderwerpen en ook alle andere onderwerpen die ik toevallig voor de lens krijg zullen de aandacht krijgen die zij verdienen. Ik zal proberen een bescheiden poging te doen om deze te laten zien in mijn blog. Met vriendelijke groeten, Piet den H@@n

zaterdag 28 mei 2011

Willemstad (NB) 2010

Deze foto's had ik nog in het archief. We waren even het Hollands Diep overgestoken naar Willemstad.
Het was even zwemmen.....,maar dan heb je ook wat.
Ik heb nog even opgezocht hoe Willemstad aan die naam gekomen is;

Willemstad
Willemstad kent een rijke geschiedenis. De man naar wie ons stadje is genoemd, kent u vast en zeker: Willem de Zwijger. Toch dankt Willemstad zijn ontstaan niet aan hem, maar aan de markies van Bergen op Zoom, Jan IV van Glymes. Die kwam ooit op het idee om het gors de Ruigenhil te doen inpolderen, waarin in 1565 het dorp de Ruigenhil ontstond.
In 1582 beleenden de Staten van Brabant Prins Willem van Oranje met de Ruigenhil als schadevergoeding voor hetgeen hij voor "de zaak der vrijheid" had uitgegeven en verloren. Willem van Oranje wilde van het dorpje Ruigenhil een ware vesting maken. Dit was nodig omdat het een sleutelpositie innam ten opzichte van de grote waterwegen. In november 1583 kwam het bericht dat "de plaats Ruigenhil met Gods hulp besloten en tot een Stadt genomen was'.
En dat was het begin van Willem 's stad, oftewel Willemstad.
Hierbij een impressie van Willemstad anno 2010.


Klik op de foto's voor een vergrootte weergave.1 opmerking:

  1. ja de oudjes doen het nog goed het zijn mooie opnamens Piet
    zonde om die niet teplaatsen super.
    gr leen

    BeantwoordenVerwijderen